Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δημοκρατική Συμμαχία – Ντόρα Μπακογιάννη Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας


Αθανάσιος Δ. ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ
Προιστάμενος Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΤΕΙ (Δράμα)


1.   Απολύσεις – μετακινήσεις και εργασιακή εφεδρεία Δημοσίων Υπαλλήλων.

Επειδή η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί πλέον, η μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι απαραίτητη και επιτακτική˙ πρέπει δε να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και βάσει της εμπειρίας των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Έτσι, η δική μου τοποθέτηση και δέσμευση είναι: Πάγωμα προσλήψεων, καταγραφή της απόδοσής και Ουσιαστική Αξιολόγηση όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα όσοι βαρύνονται με περιπτώσεις διαφθοράς ή χρόνιας ενσυνείδητης κακής απόδοσης. Απαραίτητα στοιχεία της αξιολόγησης, τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και η διαφάνεια-δημοσιότητα.

2.   Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, Νοσοκομείων, Οργανισμού εργατικής εστίας.

Το κλειδί για την επόμενη μέρα είναι οι Δραστικές Αποκρατικοποιήσεις (καμία επιχειρηματική δραστηριότητα δεν πρέπει να μείνει στο Δημόσιο), έτσι ώστε το Δημόσιο να λειτουργεί ανταγωνιστικά και με τον αριθμό υπαλλήλων αλλά και τα κριτήρια του ιδιωτικού τομέα.
Ειδικότερα, στο θέμα των Σχολικών Μονάδων και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης -δηλ. στο τομέα που έχω μακροχρόνια εμπειρία- η δική μου τοποθέτηση και δέσμευση είναι: Σε πρώτη φάση (με ορίζοντα τη διετία), όχι καταργήσεις Σχολικών Μονάδων αλλά άμεσα Συγχωνεύσεις & Αυστηρές Αξιολογήσεις των νέων Μονάδων.

3.   Κοινωνική ασφάλιση και κατάρρευση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το Ελληνικό Κράτος έχει δαπάνες 44 δις ευρώ για συντάξεις, φάρμακα και κοινωνικά επιδόματα. Δηλαδή, ξοδεύει 4,400 ευρώ το έτος για το κάθε Έλληνα (περίπου 1,100 ευρώ/μήνα για ένα μέσο Ελληνικό νοικοκυριό τριών ατόμων). Εάν η οικονομία καταρρεύσει μαζί της θα καταρρεύσει και η Κοινωνική ασφάλιση.
Έτσι, η δική μου τοποθέτηση και δέσμευση είναι: Άμεσο πάγωμα όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που δεν γίνονται για λόγους υγείας και άμεση προώθηση της δεύτερης φάσης της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης˙ στη βάση της αρχής ότι κρατική επιδότηση των συντάξεων θα δίδεται μόνο σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες με τις εισφορές που έχει ο καθένας καταβάλει. Ειδικότερα, πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των προνομιούχων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Όταν λεφτά δεν υπάρχουν -και το κράτος δεν θα έχει λεφτά για πολλά-πολλά χρόνια- κάθε κρατικό ευρώ που παίρνουν οι προνομιούχοι το στερούν από τους φτωχότερους και αυτούς που έχουν απόλυτη ανάγκη (δηλ. για πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες σήμερα!).

4.   Μισθολογική εξαθλίωση με αφορμή το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Αν δεν γίνει μια εναλλακτική και ειλικρινής διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, που να περιλαμβάνει πολύ βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, νέο ασφαλιστικό σύστημα, ταχύτατη επανεξέταση και επιστροφή των κλοπιμαίων στον κοινωνικό τομέα και δραστικές περικοπές σε προνομιούχες ομάδες, όλα αυτά που οι ΔΥΟ αδιόρθωτοι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) δεν θέλουν να κάνουν για να μην θίξουν τα πελατειακά τους δίκτυα, τότε αναγκαστικά η επόμενη κυβέρνηση (οποιαδήποτε κυβέρνηση!) θα κόψει πάλι μισθούς και θα βάλει νέους φόρους.
Έτσι, η δική μου τοποθέτηση και δέσμευση είναι: Αγώνας & Αποφασιστικότητα για βαθιές Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις άμεσα και παντού!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου