Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του Ν. Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Δράμας

 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ


Η ανοιχτή επιστολή που απέστειλε το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους είναι υποκριτική και επιχειρεί να συγκαλύψει τις πραγματικές ευθύνες, τόσο τις δικές τους όσο και αυτών που ψήφισαν αυτά τα μέτρα.
 Μία ΑΔΕΔΥ, που τόσο σε νομαρχιακό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό επίπεδο κυριαρχείται συντριπτικά από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ  και της ΔΑΚΕ  και που φέρουν μεγάλη ευθύνη για την αποσπασματική και χωρίς στόχο οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν (και που τώρα, τάχα, τους ζητάνε απαντήσεις...) είναι αυτοί που ψήφισαν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καταργήσεις σχολείων...
Είναι οι ίδιοι που διαλαλούσαν ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα φέρει αυξήσεις μισθών στους χαμηλά αμειβόμενους στο Δημόσιο Τομέα και είναι οι ίδιοι που στην ουσία στηρίζουν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα οδηγήσει σε απολύσεις.
Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΣΕΕ (που έχει τον ίδιο συσχετισμό δυνάμεων) επιχείρησαν να διασπάσουν τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων προκηρύσσοντας απεργίες-πυροτεχνήματα, χωρίς βέβαια καμιά προετοιμασία από μέρους τους και χωρίς κανέναν σχεδιασμό, μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή των εργαζομένων σε ανώδυνα κανάλια.
Είναι οι ίδιοι, αυτοί και οι βουλευτές τους, του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ. , που σκύβοντας το κεφάλι στην Ε.Ε. των μονοπωλίων που μετά τις εκλογές θα φέρουν νέα βάρβαρα μέτρα για τον ελληνικό Λαό, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μνημόνια.
Από κοντά και δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. που προσπαθώντας απλά να διαχειριστούν την  κατάσταση, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους , δεν αναφέρουν κουβέντα για την Ε.Ε., τα μονοπώλια και το ρόλο τους και θεωρούν ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση θα λύσει όλα τα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, αλλά και δήμους οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν μια χαρά με το ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας το απαραίτητο «αριστερό» άλλοθι...
Τα μέλη του ΚΚΕ, οι φίλοι και οπαδοί του, από την αρχή ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, προκειμένου να σταματήσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που ερχόταν για το Λαό της χώρας. Από την αρχή το ΚΚΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή του και στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις και σε κάθε μέτρο που έπαιρνε στην αρχη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με τις εντολές πάντα της Ε.Ε. και στην κατεύθυνση την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι κι όχι αυτοί που πραγματικά ευθύνονται και τη δημιούργησαν. Δηλαδή τα μονοπώλια και οι τοπικοί υπηρέτες τους.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που το πρόγραμμα εξουσίας του ειναι το μόνο ρεαλιστικό και δεν παζαρεύει με τους καπιταλιστές λίγα ψίχουλα.
  • Αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Την κρίση να την πληρώσουν οι πλουτοκράτες κι όχι οι εργαζόμενοι.
  • Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Για να καρπώνονται οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν
  • Καμία απόλυση εργαζομένου ή μετακίνηση εργαζομένου στο δημόσιο τομέα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αύξηση μισθών και συντάξεων. 1400 ευρώ στον ανειδίκευτο εργάτη.
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους που να καλύπτει όλες τις εξετάσεις και φάρμακα. Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για την υγεία. Καμία συγχώνευση νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων
  • Δημόσια δωρεαν εκπαίδευση για όλους. Αύξηση του μισθού των εκπαιδευτικών στα 1900 ευρώ. Καμία συγχώνευση σχολείων. Δωρεάν μετακινήσεις μαθητών από σύγχρονο κρατικό φορέα. Ενιαίο 12χρονο σχολείο που να προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση για όλους τους μαθητές.

Το ΚΚΕ είχε από την αρχή προειδοποιήσει για το τι έρχεται και είχε καταδείξει τους πραγματικούς ενόχους. Πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της ενάντια στα μέτρα, αλλά και για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου