Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Απάντηση του υποψηφίου βουλευτής της ΝΔ κ. Θωμά Μαργαρίτη στην ανοιχτή επιστολή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ νομού Δράμας


Στους προβληματισμούς και τις θέσεις του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ που απεστάλησαν μέσω ανοιχτή επιστολής προς όλους τους υποψηφίους βουλευτές του νομού Δράμας, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους,  απαντά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Θωμάς Μαργαρίτης επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
«Αγαπητοί εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Δράμας,
Συμμερίζομαι απόλυτα τους προβληματισμούς που εκφράζετε μέσω των υποβληθέντων ερωτημάτων, που διακατέχουν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων του νομού μας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας ευρύτερα. Αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και την αγωνία για το μέλλον της επαγγελματικής σας πορείας καθώς και το δικαίωμά σας για μια αξιοπρεπή κοινωνική ασφάλιση, αντάξιας των εισφορών που αποδίδετε στο ασφαλιστικό σύστημα.
Την τελευταία, τραγική, διετία οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν συνθλιβεί με μειώσεις που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 40-50%. Η πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας έχει καταστεί σχεδόν απαγορευτική. Την ίδια στιγμή καθημερινά λοιδορούνται, η εργασία και τα πρόσωπά τους στοχοποιούνται.
            Η πλειοψηφία όμως των δημοσίων υπαλλήλων αποτελείται από έντιμους και ευσυνείδητους εργαζόμενους, οικογενειάρχες, καταξιωμένους στην επαγγελματική και ιδιωτική τους ζωή. Δεν είναι, λοιπόν, ηθικό και κοινωνικά αποδεκτό να σπιλώνονται συνεχώς στα μάτια των πολιτών, αλλά και των ίδιων των παιδιών τους, από επαγγελματίες  λασπολόγους, προκειμένου να υιοθετούνται τα σκληρά αντεργατικά μέτρα. Τέτοιες πρακτικές είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες, ενσπείροντας τον κοινωνικό διχασμό στην πιο κρίσιμη περίοδο που βιώνει ο τόπος μας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.
Η δραματική και αναπάντεχη κατάσταση που διανύουμε είναι το αποτέλεσμα των βεβιασμένων, άστοχων, επιπόλαιων και ανορθολογικών επιλογών της κυβέρνησης των δύο τελευταίων χρόνων που οδήγησαν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και απειλούν πια άμεσα την κοινωνική συνοχή.        
Στο πλαίσιο αυτό, κατά την άποψή μου, οποιαδήποτε σκέψη ή απόφαση για απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία κείται εκτός πραγματικότητας. Μιας νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, υπό την απειλή της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αφήνοντας δυσανεπλήρωτα κενά και ελλείψεις σε νευραλγικούς μάλιστα τομείς, ιδίως του στενού δημοσίου τομέα, οι οποίες αντιμετωπίζουν πια συνθήκες κατάρρευσης και στελεχιακής ερήμωσης.
Εκείνο που θα μπορούσε να γίνει είναι η ορθολογική κατανομή του προσωπικού του δημοσίου τομέα, ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και διεκπεραιώνουν έναν μεγάλο όγκο εργασιών.
Οι μετακινήσεις δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται με μεταθέσεις σε τόπους διαφορετικούς από τον τόπο κατοικίας των εργαζομένων, διαταράσσοντας την ήδη εύθραυστη οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.
Τ’ ανωτέρω ισχύουν ειδικότερα και για τους τομείς της υγείας, της παιδείας καθώς και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, που συνιστούν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους. Τις τραγικές ώρες που ζούμε όλοι οι Έλληνες, με την κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών, δεν είναι δυνατό να γίνεται λόγος για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολικών μονάδων και άλλων φορέων κοινωνικής πρόνοιας, στερώντας τους στην ουσία τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους ν’ απολαμβάνουν τα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά.
Η δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ   αποτελεί μια ακόμη απόφαση που διακρίνεται για την προχειρότητα και την ανευθυνότητα αυτών που την εισηγήθηκαν και την υλοποίησαν, χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμιά υποδομή. Ταλανίζει όμως όλον τον ελληνικό λαό και δεν του δίνει τη δυνατότητα να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη στιγμή που πληρώνει για να έχει παροχές υγείας. Το σύστημα οφείλει να γίνει φιλικό και ανταποδοτικό προς τους πολίτες.
Τέλος, όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, αντί ν’ αποκαταστήσει τις μισθολογικές αδικίες που υπήρχαν σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως προσχηματικά δήλωνε η προηγούμενη κυβέρνηση, επέφερε την πλήρη ισοπέδωση των αμοιβών. Πρέπει συνεπώς να γίνει άμεσα επανοριοθέτηση των αμοιβών, βάσει των προσόντων, της θέσης ευθύνης και των καθηκόντων που εκτελεί ο κάθε υπάλληλος με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα.
Αγαπητοί φίλοι,
Δεν μπορώ να υποσχεθώ πράγματα μη ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα. Η εποχή του ξύλινου λόγου και της ακατάσχετης φλυαρίας αποτελεί παρελθόν. Ούτως ή άλλως δεν με πρέσβευαν ποτέ. Είναι η ώρα των κρίσιμων επιλογών που θα βγάλουν τη χώρα από το τέλμα. Εκείνο για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θα είμαι συνομιλητής και συμπαραστάτης σας. Και κυρίως θ’ αγωνιστώ ενάντια σε κάθε απόφαση που θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση του νομού μας, είτε αφορά σε κλείσιμο σχολικών ή νοσοκομειακών μονάδων, είτε στην κατάργηση οποιασδήποτε άλλης δομής ή οργανικής μονάδας, η οποία θα στερήσει από τον τόπο μας την διοικητική του αυτοτέλεια. Η μέχρι σήμερα πολιτική και επαγγελματική μου πορεία αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη.
Καλή δύναμη σ’ όλους.
Με εκτίμηση
Θωμάς Μαργαρίτης
Υπ. Βουλευτής  ν. Δράμας»


Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου