Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συνάντηση εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης για τις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές.


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή αντιπροσωπεία εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των Νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, 4 Ιουλίου με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιο Σώκο. Θέμα της συνάντησης ήταν η δρομολογούμενη κατάργηση του χαρακτηρισμού παραμεθόριων και προβληματικών των περιοχών μας.
Η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι η πολιτεία πρόσφατα με νόμους αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα των πολλών ακριτικών περιοχών και χαρακτήρισε τους Νομούς μας ως παραμεθόριους. Η  απόφαση αυτή λειτούργησε ως μέτρο ανάσχεσης της συνεχούς οικονομικής και όχι μόνον αιμορραγίας των περιοχών αυτών. Εκτός των μισθολογικών μειώσεων χάνονται μέτρα όπως η εντοπιότητα στους διορισμούς και το ειδικό καθεστώς δανειοδότησης για τις επιχειρήσεις.  Ο περιορισμός των περιοχών της Μακεδονίας που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριοι θα επεκτείνει την κοινωνική και εθνική κρίση δυσανάλογα σε σχέση με το οικονομικό όφελος που o υπηρεσιακός Υπουργός ήθελε να πετύχει. Τονίστηκε επίσης ότι αυτό το δήθεν οικονομικό όφελος θα εξανεμιστεί από τις πολλαπλές συνέπειες που θα προκαλέσει ο αποχαρακτηρισμός στις περιοχές μας οι οποίες δέχονται συνεχή πίεση από τις οικονομίες των γειτονικών χωρών. Ουσιαστικά επιδιώκεται μια λογιστική εγγραφή εσόδων που θα δημιουργήσει αίσθημα εγκατάλειψης και θα σπρώξει στην περαιτέρω εξαθλίωση τις περιοχές μας.
Στον διάλογο που αναπτύχθηκε ο Γενικός Γραμματέας τοποθετήθηκε θετικά ως προς την ορθότητα των επιχειρημάτων και δήλωσε ότι είναι μια ώρα ευθύνης για την πολιτική ηγεσία αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο κ. Σώκος δήλωσε ρητά ότι το σύνολο των περιοχών της αρμοδιότητάς του έχει κατ’ ουσίαν τις ειδικές συνθήκες που αιτιολογούν τον χαρακτηρισμό τους ως παραμεθορίων και θα εισηγηθεί να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς. Επίσης δεσμεύτηκε ότι στην απάντηση του για το ζήτημα δεν θα προχωρήσει στις ιεραρχήσεις των παραμεθορίων.
Η αντιπροσωπεία έκρινε θετική τη συνάντηση αλλά δεν εφησυχάζει και αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση του αγώνα με συντονισμό των δράσεων και άνοιγμα στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς.

Κοινή Επιτροπή Δράσης

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας

Αρναούτης Ιωάννης Πρόεδρος
Σαλπιστής Γεώργιος Γραμματέας

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Ταταρίδης Δημήτριος Πρόεδρος
Γάγος Ιωάννης Γραμματέας
Ρωμανίδης Γεώργιος Tαμίας

Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σερρών

Βούλτσιος Αβραάμ Πρόεδρος

Ν. Πέλλας

Αβραμίδης Ελευθέριος εκπρόσωπος συντονιστικού Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου