Τρίτη 3 Απριλίου 2012


Θέμα : Μεταφορά μαθητών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εδώ και χρόνια, η μεταφορά πολλών μαθητών από και προς τα δημόσια σχολεία πραγματοποιείται με λεωφορεία και ταξί, ειδικά μισθωμένα για τη συγκεκριμένη χρήση και παρέχεται δωρεάν προς τους μαθητές.
Είναι γνωστό ότι μετά και τις περσινές καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η μεταφορά κατέστη αναγκαία για πολλούς επιπλέον μαθητές.
Η μετακύλιση της αρμοδιότητας από τις πρώην νομαρχίες στους Δήμους για τη μεταφορά των μαθητών και η κήρυξη των περισσοτέρων διαγωνισμών ως άγονων, εύλογα δημιουργεί ερωτήματα προς την πλευρά του Υπουργείου για τα κονδύλια που διατίθενται από την Πολιτεία, την έγκαιρη πληρωμή τους και την άρνηση των Δημάρχων να αναλάβουν το κόστος χωρίς την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση από την πλευρά του κράτους.
Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του προβλήματος κρατά σε αγωνία τους μαθητές και τις οικογένειες τους που δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί στο μέλλον, για το αν θα κληθούν οι γονείς να πληρώσουν τελικά τα έξοδα της μεταφοράς των παιδιών τους προς τα σχολεία τους, μέσα στη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειες και η οποία θα γίνει πολύ χειρότερη στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Απαιτούμε όλοι  και κυρίως το ΥΠ.Δ.Β.Μ.Π να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους μικρούς μαθητές και να φροντίσουν να μετακινούνται με ασφάλεια. Η πρόληψη για τις ζωές μικρών παιδιών πρέπει να είναι το κύριο μέλημά τους.
Τέλος θα πρέπει να  σταματήσουν αμέσως (μέσα σ’ αυτές τις άθλιες οικονομικές συνθήκες για τους περισσότερους Έλληνες) να μετακυλούν  το κόστος μεταφοράς  των μαθητών στις οικογένειές τους και να λύσουν οριστικά οριστικά το θέμα αυτό μεταφέροντας δωρεάν όλους τους μαθητές στα σχολεία.


Για την Ε. Γ του Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ν. Δράμας


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Αρναούτης Ιωάννης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Σαλπιστής Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου